Nejlepší jablkovice? Připravili jsme pro Vás přehled nejlepší jablkovice pro tento rok. Pomocí tohoto žebříčku můžete vybrat jablkovici, které je oblíbená mezi českými konzumenty.

Radlík Jablkovice z dubového sudu

Radlík Jablkovice z dubového sudu

Destilát, který vznikl blendem několika odrůdových destilátů, které zrály v sudech odlišnou dobu.

Opět máme v nabídce jeden z limitovaných autorských destilátů z dílny Kamila Kutiny. Jde o neobvyklý blend stařených jablkovic. V destilátu ochutnáte spojení tří jablečných odrůd ze čtyř ročníků. Nejstarší podíl v destilátu zrál v malém sudu celých 7 let (zajímavostí, je že tento soudek najdete u nás v lihovárku).  

Stručné informace o Radlík Jablkovice z dubového sudu

✅ KategorieJablkovice
✅ Druh JablkoviceKalvádos
✅ Obsah alkoholu43%
✅ Obsah balení0,5l
✅ RegionStředočeský kraj

Žufánek Jablkovica z dubového sudu

Žufánek Jablkovica z dubového sudu

Jablkovice, která zrála v dubových sudech 18. měsíců. Nebojíme se ji nazvat kalvadosem.

V roce 2018 uvedl lihovar Žufánek na trhu svou vůbec první jablkovici (ročník 2017), destilát z drcených jablek.

Polovinu vypálených jablek se vymoštovala (vylisovala se šťáva) a ta se nechala kvasit. Po její destilaci se pálenka na téměř dva roky uložila do dubových sudů. Vznikl klasický kalvádos jako z učebnice. Správně může označení Kalvádos (Calvados) může nést pouze jablečná pálenka z francouzské části Normandie. Stejně tak jako je tomu například u Champagne.

Máte tedy možnost ochutnat destilát z jablek vyrobený dvěma způsoby. Čirý z celých jablek a tento stařený z jablečné šťávy.

Ten stařený byl navíc 18 měsíců v sudech z bílého dubu. Z nich získal svoji barvu, jemnost, nasládlost a lehký vanilkový tón.

Stručné informace o Žufánek Jablkovica z dubového sudu

KategorieJablkovice
✅ Druh JablkoviceKalvádos
✅ Obsah alkoholu43%
✅ Obsah balení0,5l
✅ RegionZlínský kraj

Galli Jablkovice z dubového sudu

Galli Jablkovice z dubového sudu

Vůně láká svěžím jablkem. Destilát ovšem tak svěží není. Vždyť zrál několik měsíců v dubovém sudu, který pálenku doplnil o další chuťové vrstvy.

Tato sudová jablkovice je vyrobena z odrůdy Spartan. V čiré podobě se extrémně povedla. Tato vyzrálejší sestra, která několik měsíců zrála v dubovém sudu, získala nejen zlatavou barvu, ale i nezaměnitelně jemnou chuť a vůni po dubovém dřevě. Tak akorát, aby dřevo nepřehlušilo krásnou jablečnou chuť.

Stručné informace o Galli Jablkovice z dubového sudu

✅ KategorieJablkovice
✅ Obsah alkoholu40%
✅ Obsah balení0,5l
✅ RegionÚstecký kraj

Anton Kaapl Jablkovice

Anton Kaapl Jablkovice

V dokonalé fázi zralosti sklizená jablka z jihočeských Lhenic přeměnil zázrak přírody (kvašení) a um destilatéra v lehkou voňavou pálenku.

Jablkovice, která ukazuje, že nejen švestky či hrušky tvoří základ skvělého destilátu. Ušlechtilá jemná chuť jablek je dokonale zakonzervovaná v každém doušku. 

Stručné informace o Anton Kaapl Jablkovice

✅ KategorieJablkovice
✅ Obsah alkoholu47%
✅ Obsah balení0,5l
✅ RegionJihočeský kraj

Dlabka Jablkovice ze sudu

Dlabka Jablkovice ze sudu

Jemná chuť jablek podtržená vůní dřeva. Není co dodat. V jednoduchosti je kouzlo.

Z vlastních jabloňových sadů se sklízí jablka v nejvyšší zralosti tak, aby měly hodně aromat, cukru a chuti.

Skvělý destilát, který zrál v dubovém sudu. Jemný a voňavý.

Stručné informace o Dlabka Jablkovice ze sudu

✅ KategorieJablkovice
✅ Obsah alkoholu48%
✅ Obsah balení0,5l
✅ RegionLiberecký kraj

Galli Jablkovice

Galli Jablkovice

Jednoodrůdová jablkovice z odrůdy Spartan.

Zdrojem plodů byla Polabská nížina na Litoměřicku. Palírnou se při destilaci liné omamná vůně, která vás vrátí do doby plné zralosti plodů. Svěží vůně a chuť jablkového destilátu vám vykouzlí úsměv na tváři.

Od 13.5.2020 je tato JABLKOVICE držitelem značky ČESKOSASKÉ ŠVÝCARSKO regionální produkt.

Stručné informace o Galli Jablkovice

✅ KategorieJablkovice
✅ Obsah alkoholu45%
✅ Obsah balení0,5l
✅ RegionÚstecký kraj
✅ Odrůda jablekSpartan

Horňácká Jablkovice

Horňácká Jablkovice

Jablkovice z odrůdy, kterou lze bez přehánění označit za Moravské zlato.

Odrůda Moravská jadernička se pěstuje na Moravě již odedávna – je to jedna z nejvíce ceněných moravských odrůd. Je to vlastně Moravské jableční zlato.

Destilát z moravské jaderničky voní odlišně než z jiných odrůd. Ve vůni je jemně a velmi příjemně cítit jadřinec. Chutě je výrazná, lahodná. Nemá však nějak extra dlouhou dochuť (persistenci). Což jednoho nutí se znovu napít.

Stručné informace o Horňácká Jablkovice

✅ KategorieJablkovice
✅ Obsah alkoholu50%
✅ Obsah balení0,5l
✅ RegionJihomoravský kraj
✅ Druh jablkoviceMoravská Jadernička

Radlík Jablkovice

Radlík Jablkovice

Jablkovice je po slivovici druhá nejčastěji pálený destilát v ČR. Jablkovice je vypálená z čerstvých českých jablíček odrůdy Melrose v měděné destilační komoře.

Ze sladkých jablíček odrůdy Melrose pálený destilát je jasná klasika. A je skvělá. Sladká chuť českých jablíček Vás přenese do pozdního léta a jejich sklizně. Z prvního ochutnání víte, že tohle se dokutálelo k tomu správnému mistru destilatérovi.

Stručné informace o Radlík Jablkovice

✅ KategorieOvocné destiláty
✅ Obsah alkoholu45%
✅ Obsah balení0,5l
✅ RegionStředočeský kraj

Ullersdorf Jesenická jablečná brandy

Ušlechtilý jablečný destilát zrající v dubových sudech. Limitovaná roční edice je 600 ks láhví.

Jemná jablečná brandy vyráběná destilací jablečného vína speciálně namíchaného z odrůd kyselých, sladkých a hořkých jablek. Pálenka musí zrát alespoň dva roky v dubových sudech. Vzniká jemný zlatavý nápoj, který proslavil normandské oblasti Pays d‘ Auge a Domfrontais po celém světě.

Stručné informace o Ullersdorf Jesenická jablečná brandy

✅ KategorieJablkovice
✅ Obsah alkoholu45%
✅ Obsah balení0,5l
✅ Druh jablkoviceKalvádos

Existuje spousta jablkovicí na českém trhu. Hodně z nich jste mohli ochutnat na festivalu, kde se volila pálenka roku 2022.

Jablkovice je destilát, vyrábí se destilací (zpravidla dvoustupňovou) z jablečného kvasu/zápary. Zápara se získá alkoholovým kvašením (bez přístupu vzduchu) z mletých jablek a působením různých druhů kvasinek, především různých šlechtěných kmenových druhů.

Nejjemnější jablečný destilát se získává z jablečné šťávy – přidávání cukru za účelem zvýšení výtěžku etanolu je pro výrobu pravých ovocných destilátů nepřípustné. Nejznámějším jablečným destilátem je francouzský Calvados. Výsledná chuť je podmíněna délkou a způsobem zrání.

PS: Nevyhovuje Vám jablkovice? Tak se podívejte na náš článek a zjistíte, jaká je nejlepší slivovice.

Podívat se můžete i na naše recenze pálenek, které publikujeme na webu DobraPalenka.cz

Podobné příspěvky